Borsch Çorba Tarifi

  • 08 Kasım 2014
  • 1.089 kez görüntülendi.
Borsch Çorba Tarifi

Borsch Çorba Tarifi

4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 20 Dk.
Pişirme Süresi : 20 Dk.

Gerekli Malzemeler:
* 5 su bardağı et suyu
* 200 gr. haşlanmış dana eti
* 50 gr. tere yağ
* 1 adet pancar
* 1 adet kereviz
* 1 adet havuç
* 5 yaprak lahana
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 4-5 dal maydanoz
* 1 adet kırmızı biber
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı un
* Tuz

  Hazırlanışı:
1.
Pançar , kereviz , havuç ve kırmızı biberi temizleyip küp küp doğrayın.Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın.Maydanoz ve sarımsağı temizleyip kıyın.Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda 4 – 5 dk haşlayıp süzün ve iri iri doğrayın.Haşlanmış Dana etini tel tel ayırın.
2. Büyük bir tencerede tere yağını eritin soğan ve sarımsağı kavurun. Un ve salçayı ekleyip 3 dk. kavurun.Et suyu , et , maydanoz , kırmızı biber ,lahana ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dk. pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp maydanoz ile süsleyin ve borsch Çorbamız  hazır.  Artık sıcak olarak servis edebiliriz.

Afiyet Şeker Olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ