Düğün Çorbası

  • 09 Kasım 2014
  • 1.075 kez görüntülendi.
Düğün Çorbası

Düğün Çorbası Tarifi
4 Kişik
Hazırlanma Süresi: 20 Dakika
Pişirme Süresi : 30 Dakika
Gerekli Malzemeler:
200 gr kuzu eti
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı süt kreması
100 gr. tere yağı
4 su bardağı su
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
1. kuzu etini kuşbaşı doğrayın.Bir tencerede yağın yarısı ile etleri 5 dk. kavurun. Suyu ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Etleri süzüp et suyunu ayırın.
2. Başka bir tencerede kalan yağ ile unu un pembeleşene kadar kavurun. Ayırdığınız et suyunu ekleyin,sütü ve kremayı karıştırın. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Et,t uz ve karabiber ekleyip 3-4 dakika daha pişirin
3. Küçük bir tavada tere yağını eritip kırmızı biberi ekleyin.Yağı kızdırıp tavayı ocaktan alın.Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Düğün çorbasının üzerine biberli yağ gezdirip sıcak olarak servis yapın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ