Haşhaşlı Revani Tatlısı

  • 19 Kasım 2014
  • 1.358 kez görüntülendi.
Haşhaşlı Revani Tatlısı

Sizinde bizim gibi tatlı kriziniz tuttuysa  haşhaşlı revani yapabilirsiniz. Nasıl mı? Malzeme listesi ve nasıl yapıldığını sizler için hazırlamış bulunmaktayız.

Haşhaşlı Revani Tatlısı için Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet için Gerekli Malzemeler ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Çikolata Sos için Gerekli Malzemeler;

  • 2 paket sütlü çikolata
  • 1 paket krema

Haşhaşlı Rivani Tatlısının hazırlanışı: 

Şeker, su ve limon dilimini bir tencerede 30 dakika kadar kaynatıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırıyoruz. Un vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ilave ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırında pişiriyoruz. Kek kabarıp kızarmaya başlayıca ısıyı 180 dereceye düşürüyoruz. Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Soğuyan şerbeti, ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerine döküyoruz. Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolata ve krema karışımını sürüp soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyetler Olsun…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ