Yaren Tarifi – Haşhaşlı Bazlama

  • 13 Kasım 2014
  • 3.383 kez görüntülendi.
Yaren Tarifi – Haşhaşlı Bazlama

Yaren, genelde Ege ‘nin bazı yörelerinde haşhaşlı bazlama ile yapılan sıkmaya verilen addır. Oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Haşhaşlı bazlamayı hazır alarak yaparsanız çok daha pratik olabilir.

Malzemeler ( On iki kişilik)

1)Bir kilo un

2)Bir çay bardağı sıvı yağ

3)Beş domates

4)İki yeşilbiber

5)Bir litre ılık su

6)Bir yemek kaşığı tuz

7)Yarım paket yaş maya

8)İki yüz elli gram beyaz tam yağlı peynir

9)Bir bardak haşhaş

Yapılışı: Maya, tuz, un, su  ile iyice yoğurarak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örterek bir, bir buçuk saat mayalamaya bırakın. Hamuru bezelere ayırıp merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. İçine yağ ile hazırlanan haşhaşlı harçtan sürüp  katlayın. Bazlama büyüklüğünde tekrar açıp bazlama büyüklüğünde pişirin. İçine söğüşten daha küçük doğradığınız domates biber ve peynir karışımını koyup küçük dürümler şeklinde servis edin. Afiyet olsun…

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ